Beste koorzangers en -zangeressen

Het Amsterdams Opera Koor bestaat in 2020 zeventig jaar en viert dit met een integrale concertante uitvoering van L’elisir d’amore van Donizetti op zondag  7 juni 2020  in de Grote zaal van de Beurs van Berlage. Deze speciale uitvoering wordt opengesteld voor een beperkt aantal project-koorleden.

De projectleden doen vanaf begin januari 2020 mee met de repetities van het Amsterdams Opera Koor: elke woensdagavond van 20.00 tot 22.30 uur in de Verrijzeniskerk aan de Louis Bouwmeesterstraat 74-76 in Amsterdam-Slotervaart. Er zijn ook enkele verplichte extra repetities: vrijdag 5 juni (avond) en zaterdag 6 juni (in principe de hele dag).

Om toegelaten te worden is een stemtest verplicht, waarbij gelet wordt op stemkwaliteit, toonvastheid en ademtechniek. Bekendheid met muzieknotatie en koorervaring strekken tot aanbeveling. Het aantal beschikbare plaatsen voor projectleden is o.a. afhankelijk van de stemsoort: er is behoefte aan 1e sopranen en mannenstemmen (géén vrouwelijke tenoren).De kosten bedragen € 150,- voor het gehele traject. Daarnaast kunt u de partituur in boekvorm à € 25,- via ons koor aanschaffen.

Vrij parkeren in de omgeving op maandag t/m zaterdag vanaf 19.00 uur en op alle zondagen.
Openbaar vervoer: Tram lijn 2 stopt op de Plesmanlaan bij halte Heemstedestraat. Bus 18 rijdt vanaf het CS en stopt op het Sierplein. Bus 63  rijdt van station Lelylaan naar Osdorp de Aker, die stopt bij de Hemsterhuisstraat en van Mourik Broekmanstraat. Dat is vlakbij het Sierplein.

Belangstellenden kunnen zich tot 15 december 2019 aanmelden via het contactformulier info@operakoor.nl. Zij ontvangen per mail bericht over de stemtest en plaatsing.

Wacht niet te lang, want vol is vol.