29 en 30 oktober 2016: van Italiaans Belcanto naar Russische dramatiek

Aankomend weekend 29 en 30 oktober geven we 2 prachtige concerten met fantastische solisten. Sfeer, omgeving, muziek, dit alles maakt uw reis naar de Zuiderkerk en de Amstelkerk  meer  dan waard!

Zaterdag 29 oktober concerteren we  in de Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72 1101WB te Amsterdam (Metrohalte Nieuwmarkt, uitgang Zuiderkerkhof).
Zondag 30 oktober zingen we in de Amstelkerk, Kerkstraat 1191JB te Ouderkerk a/d Amstel.
Aanvang voor beide concerten is 14.15 uur, zaal open om 13.30 uur.
De toegangsbewijzen  kunnen vanaf 1 september worden besteld. Er is  voor beide kerken geen mogelijkheid tot plaatsbespreken. Toegangsprijzen: € 27,50 p.p. en € 24,50 voor donateurs, Stadspas (in Amsterdam), Amstelveen/Aalsmeerpas (in Ouderkerk a/d Amstel), alsmede 65+ en CJP.  Op alle informatie over de wijze van bestellen  staat op de pagina “kaartverkoop”.
De bovenvermelde toegangsprijs van €24,50 wijkt af van de prijs die op de achterkant van de
papieren flyer staat vermeld. € 24,50 is de juiste prijs.

Dit concert wordt een bijzondere muzikale reis. Voor de pauze de mooiste stukken van de componist Bellini, uit zijn opera’s Norma, la Straniera en il Pirata. Opera’s die gaan over vrouwen die te gronde gaan aan de liefde die zij aan een man hebben gegeven.
Na de pauze stukken uit de opera’s Jevgeni Onegin, en Pique Dame van Tsjaikovski en en Prins Igor van Borodin. Opera’s die gaan over mannen die te gronde gaan, niet aan de liefde maar een de leegheid van hun bestaan, verslaving of zucht naar macht. Dramatiek in al zijn facetten!
Een voorproefje is het onderstaand programma
aok-programma-zuiderkerk-amstelkerk

We zijn verheugd te kunnen melden dat drie jonge en zeer getalenteerde solisten hun medewerking hebben toegezegd. Het zijn de Russische zusjes Gulnara en Elnara Shafigullina die voor de eerste keer samen zullen optreden en de uit Iran afkomstige bas Mohsen Masoumi.
Gulnara en Elnara hebben hun zangstudie aan het Conservatorium van Amsterdam afgerond. Gulnara cum laude in 2013 en Elnara in 2015. In 2010 brachten ze gezamenlijk een cd uit: Gallery of Russian songs en Gulnara maakte een cd, getiteld Russian-Italian dialogue.
Gulnraheeft reeds met heel veel succes bij ons opgetreden tijdens ons concert in het Muziekgebouw aan het IJ in 2014.
Mohsen Masoumi studeerde in Iran en Moskou,waar hij veelvuldig optrad en kwam in 2013 naar Nederland om zijn carrière voort te zetten.
De vleugelbegeleiding is weer in handen van de onvolprezen Kimball Huigens en onze fantastische dirigent Ago Verdonschot heeft de algehele leiding.
Conclusie: Het wordt een prachtig concert en we hopen op  uitverkochte zalen in de Zuider- en Amstelkerk.

Elnara Shafigullina (sopraan)

Mohsen Masoum (bas)

Gulnara Shafigullina (sopraan)

pianist www.kimballhuigens.nl

Kimball Huigens, pianist
www.kimballhuigens.nl

Ago Verdonschot, dirigent en zanger (bariton)

Ago Verdonschot, koor/orkest dirigent en zanger (barito

Flyer1 groot Concert Zuiderkerk 29okt16 A5-VK

N.B. De flyer voor de Amstelkerk staat niet op deze site. Hij is, behalve datum en locatie, exact gelijk aan de hier getoonde flyer.

Even ter info:  Voor zaterdag 29 oktober geldt nog de zomertijd. Echter, op zondag 30 oktober gaat de wintertijd in . De klok wordt die nacht een uur teruggezet, van 3.00 uur naar 2.00 uur.
We mogen dus een uurtje langer slapen. We zijn dan zeker op tijd voor ons concert
in de Amstelkerk.
Echter, de brug van de N522 over de Amstel bij Ouderkerk is alleen open voor fietsers en voetgangers. Autoverkeer vanuit Amstelveen is dus mogelijk tot aan de brug. Daar zou u dan de auto kunnen parkeren en te voet verder gaan naar de Amstelkerk (ca. 10 minuten). Als u vanaf de A2  de N522 richting Ouderkerk  neem dan de eerste afslag Ouderkerk . Op het plein voor de kerk is vrij parkeren. Voor informatie voor het openbaar vervoer: 9292.