26 maart 2017 Beurs van Berlage. Aan de kassa van de Beurs zijn nog kaarten te verkrijgen.

Chorvereinigung Spandau

Chorvereinigung Spandau  www.chorvereinigung-spandau.de

Amsterdams Opera Koor

Amsterdams Opera Koor www.operakoor.nl

Let op, de zomertijd begint in de nacht van 25 op 26 maart. De klok gaat dan een uur vooruit!!

Muziek verbindt. Dat is het motto van ons eerste concert in 2017 dat op 26 maart a.s. in de Beurs van Berlage zal plaatsvinden. Adres: Damrak  243 1012ZJ te Amsterdam, aanvang 14.15 uur.
De kaarten voor dit concert kunnen nu besteld worden. De voorbereidingen en de repetities verlopen voorspoedig en wij verwachten die zondagmiddag in de Beurs van Berlage een prachtige muzikale happening. We  hopen op een groot aantal bezoekers.

De toegangsprijs is € 28.00, inclusief garderobe, pauzedrankje en programma. Er zijn geen besproken plaatsen. De kaarten kunnen uitsluitend worden besteld aan de kassa van de Beurs van Berlage van 11.00 tot 18.00 uur, of via de website van de Beurs (klik hier)  en natuurlijk bij onze koorleden. Ook op die site staat  informatie over ons concert.

Voor het eerst in ons bestaan gaan we samenwerken met een buitenlands koor. Samen met Chor Vereinigung Spandau hebben we voor een heel bijzonder concertprogramma gekozen.

Quinty Trustfull

Nieuw is ook dat het concert en de solisten geïntroduceerd worden door een gastvrouw, nl.  Quinty Trustfull. Zij is een bekend en gewaardeerd gezicht van de Nederlandse televisie, presenteert al vele jaren diverse programma’s waaronder RTL Live en is een trouw bezoekster van onze concerten.

Ze zal een korte toelichting geven over de koorwerken die gezongen worden uit een groot aantal opera’s van diverse componisten zoals Norma, I Lituani,  Nabucco, die Zauberflöte, Louisa Miller, Vorst Igor en Lucia di Lammermoor.

De muziekale leiding is in handen van de dirigenten Ago Verdonschot en Ulrich Paetzholdt.
Chorvereinigung Spandau

Spandau is een stadsdeel van Berlijn en tegelijkertijd met zijn 238.000 inwoners bijna een stad op zichzelf. De Chorvereinigung Spandau kan – onder wisselende namen – op een geschiedenis van meer dan 150 jaar terugkijken. Momenteel telt het gemengd koor rond 100 actieve leden. Het veelzijdige repertoire bevat opera, liederen, geestelijke muziek en symfonisch koorwerk zoals de negende symfonie van Beethoven. De Chorvereinigung treedt op in bekende locaties zoals het Konzerthaus am Gendarmenmarkt in Berlijn, maar ook in kerken en sociale inrichtingen. Meerdere keer per jaar wordt de Chorvereiniging om medewerking gevraagd bij de populaire concerten van de Konzertdirektion Hohenfels in de Berlijnse Philharmonie. Ulrich Paetzholdt is sinds 2012 de artistiek leider, sinds 2016 is Jake Walsh de repetitor.

Artistieke medewerking:

Onze dirigent Ago Verdonschot

Tevens neemt lhij als zanger de bariton partijen voor zijn rekening.

Ago Verdonschot foto: Hans Schellevis

Ago Verdonschot
foto: Hans Schellevis

De andere solist is de voor ons zeer bekende Claudia Patacca, een gerenommeerde sopraan.  Zie ook: www.patacca.nl
Schermafbeelding 2017-01-25 om 11.58.24

De vleugelbegeleiding wordt verzorgd door Ardjoena Soerjadi, onder meer de vaste dirigent van het Utrechts Operakoor. www.ardjoenasoerjadi.com. Schermafbeelding 2017-01-25 om 15.22.53

Schermafbeelding 2017-01-25 om 15.16.04

Ulrich Paetzholdt

Ulrich Paetzholdt heeft in Freiburg im Breisgau muziek gestudeerd. Hij was koorleider bij verschillende opera-gezelschapen, onder andere bij de Deutsche Oper Berlin en bij de Semperoper in Dresden. Momenteel leidt hij meerdere koren in Berlijn en werkt daarnaast als vrije pianist, liedbegeleider en coach voor professionele musici. Sinds begin 2012 is Ulrich artistieke leider bij de Chorvereinigung Spandau.

Schermafbeelding 2017-01-25 om 15.18.33

Jake Walsh

Jake Walsh is al vroeg begonnen met zingen en piano en violoncel spelen. Momenteel volgt hij een taalstudie, maar bereidt zich tevens voor op een studie dirigeren. Daarnaast werkt hij als pianist, liedbegeleider en repetitor voor muziekscholen en projecten. Sinds 2016 is hij repetitor bij de Chorvereinigung Spandau.

Beurs van Berlage Grote Zaal