2020 ons jubileumjaar

Op 6 mei 2020  bestaat het Amsterdams Opera Koor 70 jaar.

Een gebeurtenis die zeker het vieren waard is. We kunnen  nu al berichten dat dit feest echt gevierd zal worden. We gaan de complete opera l’ Elisir d’Amore van Gaetano Donizetti uitvoeren in concertante vorm met orkest en solisten in de Grote Zaal van de Beurs van Berlage. De grote zaal is een prachtige ruimte met 700 zitplaatsen, voldoende om alle vaste en nieuwe luisteraars/bezoeker te kunnen herbergen.
Dit alles zal plaatsvinden op zondagmiddag 7 juni 2020.
Koor en solisten zullen worden begeleid door het Promenadeorkest en het geheel staat onder leiding van onze dirigent Ago Verdonschot.

L’elisir d’amore is een aantrekkelijke opera in twee bedrijven. De figuren van deze bitterzoete komedie vinden hun oorsprong in de opera buffa en zijn door Donizetti geraffineerd uitgewerkt. Ook de koorpartijen zijn bijzonder interessant. Door het happy end voldoet deze opera bovendien aan de feestelijke sfeer van een jubileumconcert.
Voor dit concert  zijn nieuwe leden en projectleden van harte welkom. Klik hier en u vindt alle info.

De eerder aangekondigde Aida wordt opgeschort tot een later moment.

Het jubilerende Amsterdams Opera Koor viert zijn verjaardag op de dag van oprichting, woensdag 6 mei 2020 met een receptie in de Verrijzeniskerk. Iedereen die de koorvereniging een warm hart toedraagt is die middag vanaf 16.00 uur welkom.

Hierbij een fotoshow van oude en nieuwere flyers van de concerten van het AOK door de jaren heen.