Vrees en Vrede

Het Amsterdams Opera Koor

geeft op zaterdagmiddag 10 december 2022 een concert met als thema

“Vrees en Vrede”

in de Dominicuskerk, Spuistraat 12. Voor de pauze een selectie van ontroerende operakoren van o.a. Rossini, Donizetti, Verdi en Mercadante. Na de pauze sfeervolle muziek met een verwijzing naar Kerst.

Solisten zijn sopraan Allessandra Marangon en bariton Ago Verdonschot, tevens dirigent. Het koor wordt aan de vleugel begeleid door Hans Schellevis.

Het concert begint om 15.30 uur en duurt tot 17.30 uur. De deur is open om 15.00 uur. Kaarten á € 25,00 te bestellen via www.operakoor.nl en een half uur voor aanvang van het concert, bij de ingang. Pinnen is mogelijk. De ingang van de Dominicuskerk is aan de Korte Korsjespoortsteeg.

Alessandra Marangon is geboren in Padova, Italië, waar ze operazang studeerde aan het Conservatorio di Musica Cesare Pollini. Momenteel is ze master student aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Alessandra heeft als koorzangeres gewerkt in verschillende producties, waaronder Orfeo ed Euridice van Gluck in het Opera Estate Festival Veneto en Suor Angelica van Puccini in het Teatro Barbarigo te Padova. Ook was ze Annina in La Traviata in een productie van de Figaro Opera Society in Venetië. Ze heeft ook opgetreden als actrice in verschillende producties van het Istituto Nazionale Del Dramma Antico, een instituut gericht op de vertolking van oud Grieks drama.