Het AOK bij “Klassiek op het Amstelveld”

Zaterdag 17 september.

Tatiana Chevtchouk, oprichter van het internationaal bekende “Klassiek op het Amstelveld”, heeft voor het 10-jarig jubileum van dit festival opnieuw de medewerking gevraagd van het Amsterdams Opera Koor. Wat in de afgelopen jaren tot een traditie is gegroeid, is het gezamenlijk zingen van het Slavenkoor met het publiek. Het Slavenkoor uit de opera Nabucco van Verdi, is een klaaglied en werd tijdens de eerste editie van Klassiek op het Amstelveld gezongen als protest tegen de bezuinigingen op de cultuur in Nederland. Nu is het meer dan ooit actueel en symboliseert dit meeslepende lied een protest tegen oorlog en geweld.

In de middag was er een korte repetitie in de Singelkerk met het Amersfoorts Jeugd Orkest o.l.v. dirigent Rolf Buijs. Wegens het slechte weer, werd de afsluiting van de zaterdagavond, verplaatst naar de Duif, deze zat bomvol. Wij begonnen vanuit het publiek als flashmob met het zingen van Va Pensiero, met behulp van onze flyers met de tekst kon iedereen uit volle borst meezingen. Het was een leuke happening.