Evenementen op en rond het Amstelveld

19 juli 2018, laatste update

Tot onze grote vreugde zijn wij door organisatrice Tatiana Chevtchouk opnieuw uitgenodigd om medewerking te verlenen aan Klassiek op het Amstelveld dat plaats zal vinden op zaterdag 15 september a.s. We treden ongeveer 25 minuten op,  aanvang 19.20 uur  en sluiten om ongeveer 21.45 uur gezamenlijk af met het Noordhollands Jeugdorkest, o.l.v. Bas Pollard.

Én we gaan meedoen als ‘goed voorbeeld’ voor het publiek bij  workshops op woensdagavond 5 en 12 september  in de Kleine Reus, Noorderstraat 6 en een afsluitende workshop op zondag 16 september  in De Duif, Prinsengracht 756 met aansluitend het meezingconcert.

Onderstaand alvast wat gegevens, maar voor meer informatie kunt u HIER klikken. U komt dan op de site van Eventbrite, waar u ook de toegangsbewijzen voor de workshops kunt bestellen.

Zing dus mee met het Amsterdams Opera Koor!

Altijd al eens het uitbundige ‘Toréador!’ uit de opera Carmen willen zingen of het brutaal-vrolijke Zigeunerkoor uit Il Trovatore? Dat kan binnenkort, want voor en tijdens het festival Klassiek op het Amstelveld worden workshops ‘Opera zingen’ georganiseerd. Koordirigent en bariton Ago Verdonschot zal de deelnemers tijdens drie bijeenkomsten stapsgewijs het zingen van enkele beroemde operakoorwerken leren. Leden van het Amsterdams Opera Koor helpen door de moeilijke passages heen en Susan Ball zorgt voor de pianobegeleiding.

De workshops wordt gegeven op twee avonden in de weken voorafgaand aan Klassiek op het Amstelveld en op de dag van de uitvoering en het meezingconcert in De Duif. Deelnemers krijgen de bladmuziek tijdens de eerste bijeenkomst uitgereikt. Er zijn geen kledingvoorschriften en ook geen eisen aan muzikale voorkennis: iedereen die van zingen houdt en deze uitdaging aandurft, is welkom.

Van zingen word je blij, van opera zingen word je gelukkig!

Meer informatie over deze workshops of het Amsterdams Opera Koor: info@operakoor.nl

Workshop 1: woensdag 5 september 2018 19.30-21.00 uur in IKC De Kleine Reus, Noorderstraat 6, Amsterdam

Workshop 2: woensdag 12 september 2018 19.30-21.00 uur in IKC De Kleine Reus, Noorderstraat 6, Amsterdam

Workshops 3: zondag 16 september 2018 17.00-19.00 uur met aansluitend meezingconcert in De Duif, Prinsengracht 756 in Amsterdam

Onderstaand het programma voor het concert op het Amstelveld en voor de workshops.